روش های تقویت هوش هیجانی متفاوت هستند که هر یک از آنها را باید به طور کامل بشناسید. دکتر ماکان آریا پارسا اعتقاد دارد که هوش هیجانی یکی از مهم ترین مواردی است که باید در کنار تقویت حافظه به آن اهمیت دهیم. شما با تقویت کردن هوش هیجانی می توانید استرس ها و درگیری های خود را به مرور زمان کاهش دهید. احساسات انسان نقش بسیار مهمی روی کیفیت زندگی افراد می گذارند. روش های زیادی هستند که به شما کمک می کنند تا احساسات خود را در زندگی شخصی کنترل کنید.
معرفی روش های تقویت هوش هیجانی
برخی از مهم ترین روش های تقویت هوش هیجانی که باید با آنها آشنا باشید عبارت هستند از :
1. استفاده از سبک ارتباط قاطعانه
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا یکی از مهم ترین راهکارهای تقویت هوش هیجانی در نوجوانان این است که از سبک ارتباط قاطعانه بهره برداری نمایید. سبک ارتباط قاطعانه به این صورت است که بتوانید به نظرات افراد احترام بگذارید. شما باید مرزهای شخصی برای خودتان تعیین کنید و به دیگران اجازه ندهید که از این مرزها رد شوند. اگر این مهارت را در خود افزایش دهید می توانید بدون هیچ نوع درگیری با افراد متفاوت ارتباط برقرار نمایید. نکات زیادی هستند که در این زمینه به شما کمک خواهند کرد. این مسئله که درک خوبی از ارزش های ذاتی تان داشته باشید اهمیت زیادی دارد. هنگام صحبت کردن باید تماس چشمی برقرار کنید تا نشان دهید از انتقاد کردن نمی ترسید. صدای خود را بلند نکنید ولی همیشه صدای محکم داشته باشید.
2. به جای واکنش نشان دادن پاسخ دهید
یکی دیگر از روش های تقویت هوش هیجانی این است که به جای واکنش نشان دادن بتوانید پاسخ دهید. طبق نظر دگتر ماکان آریا پارسا اگر بدون در نظر گرفتن عواقب متفاوت، تصمیمی را می گیرید باید در همان زمان به تصمیم خود واکنش نشان دهید. موقعیت خود را به سرعت تحلیل کنید و آگاهانه اقدام نمایید. تصمیم گیری های تکانشی می توانند برای شما مشکلات زیادی ایجاد کنند. در چنین موقعیتی باید آگاهانه تصمیم گیری داشته باشید.
برای افزایش هوش هیجانی در بزرگسالان پاسخگو بودن یکی از مهارت هایی به شمار می رود که با تمرین کردن به دست می آید. همیشه قبل از اینکه هر تصمیمی را بگیرید باید هدف کلی تان را در نظر داشته باشید. مراقب افکارتان باشید و احساسات تان را با حقایق زندگی متعادل نمایید. از انجام دادن اقدامات فوری به طور جدی خودداری کنید.
3. گوش دادن فعال یکی از بهترین روش های تقویت هوش هیجانی
از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا یکی از مهم ترین راهکارهای تقویت هوش هیجانی در نوجوانان این است که گوش دادن فعال را یاد بگیرند. همیشه بدون اینکه مطلبی را تفسیر نمایید باید به خوبی آن را گوش دهید تا متوجه شوید دیگران می خواهند چه چیزی را به شما بگویند. افرادی که دارای هوش هیجانی هستند تحت هر شرایطی می خواهند مطمئن شوند که سوء تفاهم ایجاد نگردد. با مطالعه کتاب افزایش هوش هیجانی متوجه می شوید که باید تماس چشمی را در این روش حفظ کنید.
در کتاب افزایش هوش هیجانی این نکته اهمیت دارد که به زبان بدن و همچنین حالت چهره فردی که با شما صحبت می کند توجه کنید. مطمئن گردید که زمان گوش دادن سرتان را تکان می دهید و یا اینکه لبخند می زنید. بعد از تمام شدن صحبت های طرف مقابل باید آن چیزی را که درک کرده اید تکرار نمایید. این اقدام کمک می کند تا از سوء تفاهم جلوگیری شود. در واقع شما با این اقدام به فرد مقابل نشان می دهید که برای او احترام قائل هستید.
4. همیشه با انگیزه بمانید
یکی دیگر از روش های تقویت هوش هیجانی این است که همیشه با انگیزه بمانید. نگرش مثبت خود را باید افزایش دهید و به دیگران انگیزه تان را منتقل کنید. به طور معمول منابع انگیزه شما پول یا شهرت نمی باشند، بلکه نیازهای درونی و تحقق اهداف شما کمک می کنند تا همیشه با انگیزه بمانید. برنامه های زیادی هستند که به شما کمک می کنند تا همیشه انگیزه تان را حفظ کنید. هر یک از این برنامه ها ذهنیت مثبت شما را افزایش می دهند. در واقع این برنامه ها به شما کمک می کنند تا روی ایجاد عادات مناسب تمرکز داشته باشید.
5. تمرین نگرش مثبت بهترین روش های تقویت هوش هیجانی
طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا یکی دیگر از راهکارهای تقویت هوش هیجانی در نوجوانان این است که نگرش مثبت را تمرین نمایند. حفظ نگرش مثبت تنها برای خودتان نمی باشد. در واقع در برخی از مواقع آگاهی پیدا کردن از رفتار دیگران شامل حفظ نگرش مثبت می گردد. برنامه های زیادی هستند که به نگرش مثبت شما کمک می کنند. این برنامه ها کمک می نمایند تا همیشه روی سپاسگزار بودن تمرکز مناسبی داشته باشید. اگر به دنبال بازی برای افزایش هوش هیجانی در بزرگسالان هستید باید وب سایت های گوناگون را مورد مطالعه قرار دهید. در وب سایت ها فعالیت های گوناگونی وجود دارند که بر اساس الگوهای فکری شما تنظیم شده اند.
6. تمرین خودآگاهی
یکی از مهم ترین روش های تقویت هوش هیجانی این است که خودآگاهی را تمرین نمایید. درک کردن الگوها، حالات و آنچه که فکر می کنید را خودآگاهی می نامند. افرادی که دارای هوش هیجانی هستند این موارد را به طور کامل درک می کنند. افراد دارای هوش هیجانی خودشان به این مسئله واقف میباشند که احساسات روی دیگران تاثیر می گذارد. شما برای اینکه خودآگاهی را تمرین کنید باید ارزش هایتان را روشن نمایید.
در واقع نیاز است بدانید چه چیزی شما را راضی نگه می دارد و اهدافتان برای خودآگاهی چیست. آن چیزی که در دیگران وجود دارد و شما دوست ندارید را باید برای افزایش هوش هیجانی درک کنید. چرا که به احتمال زیاد این ویژگی در خود شما وجود دارد و دیدن آن ویژگی شما را آزار می دهد. زمانی که این ویژگی را شناختید باید آن را تغییر دهید. تمرین کردن مدیتیشن به شما کمک زیادی می کند تا الگوهای فکریتان را به درستی کنترل نمایید.
این مطلب ادامه دارد….