شفافیت سازمانی

از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا شفافیت سازمانی به معنی تشریک و تسهیم اطلاعات مثبت و منفی با کارمندان اداره به صورت کاملا روشن است. به یاد داشته باشید اطلاعات اگر منفی و مثبت باشند باز هم باید با کارمندان به اشتراک گذاشته شوند. بر اساس این نظریه کارمندان مسئولیت موفقیت یا شکست اداره یا سازمان را برعهده دارند، به همین خاطر باید درباره مسائل داخلی آن آگاهی پیدا کنند. هر چقدر کارمندان درباره اداره آگاه تر باشند، خود را جزئی از آن اداره می دانند.  به همین دلیل شفافیت در آن اداره یا سازمان بسیار مهم است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی شفافیت سازمانی بپردازیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.              

آشنایی با شفافیت سازمانی

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا شفافیت سازمانی در تئوری های مدیریت نیز نقش بسیار مهمی دارد. در دنیای امروزی سازمان ها می توانند برای حفظ بقا، به شکل کاملا پیوسته عملکرد خود را ارزیابی کنند. پس از آن باید آن را بهبود ببخشند. جریان آزاد اطلاعات و شفافیت سازمانی می تواند موجب پیشرفت کار تیمی شود. علاوه بر این از اختلافات پرهزینه جلوگیری خواهد کرد. به یاد داشته باشید شفافیت عملکرد برای ایجاد یک محیط کار مشارکتی می تواند به کارمندان انگیزه و انرژی ببخشد. عدم شفافیت تاثیرات منفی روی عملکرد و روحیه کارکنان می گذارد، حتی می تواند در سود سازمان نیز نوسان شدید ایجاد کند. یک سازمان موفق در دنیای آنلاین امروزی باید اطلاعات خود را به طور کامل در اختیار کارمندان قرار دهد. به بیان دیگر باید با نیروی انسانی راحت ارتباط برقرار کند و موجب تقویت مدیریت مشارکتی شود.  

ابعاد شفافیت سازمانی

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا شفافیت سازمانی همان اطلاعاتی است که به صورت آگاهانه از سمت فرستنده باید به اشتراک گذاشته شود. پژوهشگران تصور می کنند شفافیت سازمانی یک سازه تک بعدی است. در حالی که این موضوع درست نیست. این مفهوم از ویژگی هایی مانند وضوح اطلاعات، آشکارسازی اطلاعات و صحت اطلاعات تشکیل شده است. در بافت سازمانی، شفافیت به طور کلی به معنی باز بودن و دسترسی آسان به اطلاعات مهم است. به یاد داشته باشید شفافیت سازمانی به پروسه تضمین پاسخگویی از مسیر آشکارسازی دقیق اطلاعات اطلاق می شود.

مزایای شفافیت

آشنایی با ابعاد شفافیت سازمانی

تیم مدیریت و رهبران برای ایجاد ابعاد شفافیت سازمانی به چهار گروه تقسیم بندی می شوند:

  • سرمایه گذاران و سهامداران: از دید دکتر ماکان آریا پارسا شفافیت زمانی انجام می شود که شرکت ها بتوانند اطلاعات مالی و دقیق خود را در دسترس سهامداران و سرمایه گذاران خود قرار دهند. از این اطلاعات می توان به گزارش های مالی، قیمت گذاری و سطوح عملکرد اشاره کرد.
  • فروشندگان: با شفافیت بین سازمان ها ارتباط بیشتری بین نیروی کار و فروشندگان شکل می گیرد. این امر موجب ارتقا روابط کاری می شود. پس از آن زنجیره تامین اخلاقی نیز تضمین خواهد شد.
  • مشتریان: با توجه به ابعاد شفافیت سازمانی ، شرکت ها می توانند اطلاعات دقیقی درباره محصولات و برند خود در اختیار مشتریان خود قرار دهند. آنها می توانند به نظرات، سوالات و واکنش های مشتریان خیلی سریع پاسخ دهند. اگر درگیر اشتباهی شوند، آن را سریع جبران خواهند کرد. این امر می تواند موجب بهبود تجربه و وفاداری بین مشتریان شود.
  • کارمندان: ابعاد شفافیت سازمانی از طریق ارتباط باز بین کارمندان در تمام سطوح انجام می شود. عملکرد فردی، استراتژی و اهداف و ماموریت شرکت جزو مواردی محسوب می شود که کارمندان باید به آن اهمیت دهند.     
اهمیت شفافیت سازمانی

مراحل ایجاد شفافیت در سازمان ها

در بخش قبل به ابعاد شفافیت سازمانی پرداختیم.به یاد داشته باشید برای اینکه عملکرد کارکنان نیز بهبود می یابد باید به مراحل موارد زیر را به طورکامل رعایت نمایید:

  • از بهترین روش ها برای استخدام نیرو استفاده کنید: توضیحات شغلی خود را در بهترین فراخوان ها و به صورت کاملا شفاف بیان نمایید. سعی کنید برای ایجاد شفافیت در سازماندر آگهی استخدام خود درباره مزایا، حقوق و محدودیت ها به صورت کاملا روشن صحبت نمایید. در پروسه مصاحبه سعی کنید تایم مشخصی را برای سوال و جواب مشخص کنید. پس از آن به دنبال ارتباط درست با استخدام کنندگان باشید.
  • برای توسعه شغلی خود به اولویت بندی توجه داشته باشید: ارزیابی عملکرد می تواند به اعضای تیم و رهبران کمک کند تا اهداف خود را در اسرع وقت به نمایش بگذارند. این مورد می تواند باعث ایجاد تصویر واضح و دقیق از عملکرد یک کارمند باشد. علاوه بر این روی انگیزه و تعامل آنها نیز تاثیر می گذارد.
  • درباره برنامه های آینده و عملکرد شرکت صحبت کنید: به کارمندان سازمان اعتماد داشته باشید و با آنها درباره برنامه های آینده و عملکرد سازمانی مشورت کنید. با این کار مشارکت بیشتری درون سازمان شکل می گیرد. علاوه بر این با ایجاد در سازمان رضایت شغلی نیز افزایش می یابد.
  • برای پروژه های گروهی آماده باشید: شفافیت در پروژه های تیمی زمانی مشاهده می شود که رهبران بتوانند بهترین نظرات را ارائه دهند. به همین خاطر برای اینکه شفافیت ایجاد شود می بایست به ارتباطات سازمان نیز توجه نمایید.
استخدام نیرو

مزایای شفافیت

خوب است بدانید مزایای شفافیت به شرح زیر است:

  • بر باور دکتر ماکان آریا پارسا از مزایای شفافیت می توان به بهسازی نیروی انسانی اشاره کرد. زمانی که کارکنان درباره شرکت خود آگاه تر شدند، به آن اهمیت بیشتری می دهند.
  • به یاد داشته باشید شفافیت باعث رضایت شغلی و افزایش انگیزه نیروی انسانی می شود. اگر به این فکر می کنید که چگونه باید به کارکنان خود انگیزه دهید تا بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند، باید به موضوع شفاف تری بپردازید. شفافیت می تواند به کارکنان این انگیزه را ببخشد که بتوانند تلاش بیشتری در جهت رشد خود داشته باشند.
  • شفافیت به شدت برای استخدام لازم و ضروری است. اطلاعات نشان می دهد بیش از 85 درصد از مردم قصد دارند برای شرکت های شفاف کار کنند. لازم است بدانید هر چقدر بتوانید در ارزش های خود و سازمان شفافیت بیشتری ایجاد نمایید، مشهورتر می شوید. پس از آن در کار خود می توانید رشد کنید و نتیجه بگیرید.
  • شفافیت باعث به وجود آمدن اعتماد سازمان می شود. در حقیقت شفافیت برای ایجاد اعتماد در سازمان لازم و ضروری است. هر چقدر بتوانید با کارکنان خود مشارکت بیشتری داشته باشید، سازمان شما رشد بیشتری خواهد داشت.

این مطلب ادامه دارد…

دیدگاه ها