طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا بیزینس کوچینگ یکی از مشاغل نو ظهور در دنیای مدرن است. این بیزینس در اثر توسعه تکنولوژی در دنیای اقتصاد جایگاه ویژه یافته و پدید آمده است. در واقع تنها حدود دو تا سه دهه از آغاز فرایند مربی های کسب و کار در دنیای اقتصاد می گذرد. فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF بزرگترین ناظر بین المللی در بحث کوچینگ در دنیاست. این فدراسیون از سال 1995 تا کنون به صورت کاملا حرفه ای در زمینه کوچ فعالیت می نماید. این موسسه را می توانیم به عنوان بزرگترین نهاد خودگردان در زمینه کوچ بین المللی نیز معرفی نماییم.
بیزینس های کوچینگ شاخه هدایت کننده در دنیای اقتصاد می باشند. فعالیت در این شاخه ها سبب می شود تا صاحبان کسب و کارها بتوانند با موفقیت بیشتری به اهداف تجاری خود دست یابند. در نهایت هدف از کاربرد فرایند کوچ در کسب و کارها توسعه استراتژیک مشاغل در جهت بهبود شرایط برای کارفرمایان و کارمندان می باشد.اشتغال و کاربرد فرایند کوچ به کسب و کارها این امکان را می دهد تا چشم انداز مناسبی در دنیای تجارت داشته باشند.
چگونه بیزینس کوچ شویم؟
بر باور دکتر ماکان آریا پارسا دلیل اینکه افراد به اشتغال به عنوان مربی کسب و کار علاقه مند هستند این است که برای آن نیاز به تحصیلات آکادمیک نیست. شاغلان در آن ممکن است حتی با توجه به شهری محل فعالیت نیاز به ارائه گواهی خاصی برای اثبات توانمندی خود نداشته باشند. همچنین نمی توانیم منکر این موضوع شویم که کسب تجربه و دانش در زمینه های مختلف می تواند زمینه موفقیت در تجارت را افزایش دهد. بنابراین همین موضوع سبب شده است تا امروزه مربیان حرفه ای کسب و کار برای افزایش سطح توانمندی خود در این رشته مهارت های خاصی را فرا گیرند.
در نهایت مربیان برای کسب مهارت در زمینه بیزینس کوچینگ راه های متفاوتی را برمی گزینند. یکی از راه های موفقیت در این زمینه این است که افراد با حضور در برنامه ها و دوره های متنوع کوچ می توانند توانمندی خود را در این شاخه ارتقاء دهند. حضور در دوره های تخصصی روانشناسی، مشاوره و کسب تحصیلات عالی در شاخه های مختلف کوچ می تواند تا حد قابل توجهی سبب رشد بیزینس کوچ و مربی کسب و کارها شود.
معرفی انواع شاخه های کوچ
از زبان دکتر ماکان آریا پارسا کوچ می تواند در شاخه های متفاوتی در فضای اقتصادی کشور فعالیت نماید. امروزه کوچینگ شغلی یکی از انواع شاخه های کوچ می باشد. کوچینگ شغلی در جهت ایجاد برندینگ شخصی و ایجاد کسب و کارهای گسترده نقش دارد. از دیگر شاخه های کوچ می توانیم به کوچ رهبری و کوچ سلامتی و تندرستی اشاره نماییم.
وظایف بیزینس کوچینگ در توسعه کسب و کارها چیست؟
طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا استفاده از تخصص بیزینس کوچینگ می تواند برای صاحبان کسب و کارها مزایای فراوانی را ایجاد نماید. بهبود عملکرد و بهره وری را می توانیم یکی از نتایج قابل توجه کاربرد فرایند کوچ در توسعه کسب و کارها عنوان نماییم. مربی کسب و کار با ارائه پشتیبانی می توانند در شناسایی نقاط قوت کسب و کارها کمک شایانی نمایند. در نهایت این مربیان کوچ هستند که می توانند با ارائه استراتژی های کاربردی شرایط را برای افزایش بهره وری در کسب و کارها فراهم نمایند. در نهایت استفاده از استراتژی های کوچ می تواند تا حد قابل توجهی سبب توسعه کیفیت عملکرد در کسب و کارها شود.
بهبود مهارت های تصمیم گیری در کسب و کارها
مربیان کسب و کار می توانند در جهت تحقق وظایف بیزینس کوچینگ به صاحبان کسب و کارها و تیم های اجرایی در مشاغل مختلف کمک نمایند تا مهارت خود را در تصمیم گیری ها افزایش دهند. در واقع مربی کوچ با آموزش دقیق افراد به آنها کمک می نماید تا در شرایط خاص بتوانند موقعیت ها را تجزیه و تحلیل کنند. این امر سبب می شود تا افراد به راحتی بتوانند شرایط سخت را شناسایی و در جهت رفع خطرات و ایراد تصمیمات آگاهانه حرکت نمایند. در نتیجه این توانایی در بلند مدت می تواند کسب و کارها را توسعه دهد و از شرایط خطرناک با ایراد تصمیمات درست حفظ نماید.
بهبود و توسعه عملکردهای فردی در کسب و کارها
طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا یکی دیگر از شرایطی که مربی کسب و کار قادر به اجرای آن در شرایط خاص است استفاده از روش های روانشناسی برای بهبود عملکرد فردی افراد می باشد. این مربیان با استفاده از مهارت های تخصصی خود می توانند تصمیمی گیری را در افراد به صورت مجزا توسعه دهند. استفاده از توانمندی مربی کوچ سبب می شود تا فرد به راحتی بتواند نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و در جهت رفع و یا تقویت آنها حرکت نماید. در نتیجه می توانیم به این نکته اشاره نماییم که کوچینگ می تواند به روش های مستقیم و غیر مستقیم سبب توسعه عملکردی افراد شود.
در این آموزش ها فرد می تواند اولویت ها و اهداف خود را شناسایی و تقویت نماید. در نتیجه مربی کسب و کار می تواند به افراد دید دقیقی برای بهره مندی هدف های واقعی و معقولانه بدهد. در نتیجه هدف گذاری دقیق در این مسیر می تواند سبب شود منابع و زمان در جهتی مناسب مدیریت گردد. در نهایت با توجه به تمام نکات قید شده کوچینگ در افزایش توانمندی های فردی و اقتصادی افراد تاثیر دارد.
توسعه هر چه بهتر استراتژی های جاری در کسب و کارها
اگر از شما این سوال را بپرسند که چگونه بیزینس کوچ شویم باید بگوییم که برای رسیدن به این هدف باید موارد متعددی توسط مربیان کوچ رعایت شود. اهمیت استفاده از خدمات ارائه شده در بحث کوچینگ سبب شده تا در سال های اخیر تعداد افراد شاغل در این زمینه نیز افزایش یابد. به خاطر داشته باشید که این بیزینس می تواند در مشاغل مختلف شرایط را برای کاربرد استراتژی های جدید و نوآورانه ایجاد نماید. در این شیوه تحلیل کسب و کارها، شناسایی اهداف و تعیین راهبردهای اساسی اهمیت بالایی دارد. در نتیجه می توان گفت که استفاده از این بیزینس می تواند به بهبود نگاه جامع در کسب و کارها نیز کمک نماید. شناسایی فرصت ها و تهدیدها و بررسی نقاط قوت و ضعف در کسب و کارها در این مسیر بسیار مهم می باشد.
این مطلب ادامه دارد… .