تیم سازی در استارتاپ موضوعی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. شاید در گام های اولیه افراد تنها با یک ایده خاص در فکر راه اندازی استارتاپ باشند. در نتیجه بدون شک در گام های اول راه اندازی استارتاپ اهداف بسیار دور از دسترس به نظر خواهند رسید. اما با فرونشست هیجان ها و قرار گرفتن در مسیر راه اندازی استارتاپ مسائل به شکلی جدی تر در نظر افراد نمود خواهد کرد. به خاطر داشته باشید برای راه اندازی یک استارتاپ موفق شما در درجه اول به تیم سازی در استارتاپ نیازمند هستید. اما خوب نمی توانیم منکر این موضوع شویم که کار کردن در کنار افرادی با نگرش های مختلف نسبت به مسائل می تواند کاری بسیار چالش برانگیز باشد. همچنین باید به این نکته نیز اشاره نمود که ایجاد یک تیم موفق و کارآمد نقطه عطف در موفقیت استارتاپ می باشد.
طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا تیم سازی در استارتاپ بدون شک فرایندی دشوار، زمان بر و حساس است. در عین حال که می تواند از مهمترین مشکلات تشکیل استارتاپ ها در قدم های اولیه نیز به شمار برود. به خاطر داشته باشید که برای تیم سازی موفق نیز در این مسیر نیاز است تا اصولی رعایت گردد. عدم توجه و به کارگیری این اصول می تواند در بلند مدت فعالیت استارتاپ ها را با چالش های فراوانی مواجه نماید. در نتیجه عدم آگاهی در این زمینه می تواند حتی سبب فروپاشی استارتاپ های نوپا شود. همچنین برای موفقیت استارتاپ نیاز است تا هزینه ها در این فضاها به خوبی کنترل گردد. غالبا در ابتدای کار استارتاپ ها مسیر خود را با تعداد کمی از افراد آغاز می نمایند. در نتیجه در بحث تیم سازی برای استارتاپ نیاز است تا به توانایی و مهارت افراد نیز توجه شود. این مسئله می تواند در مدیریت هزینه ها نقش موثری داشته باشد.
ضرورت تیم سازی در استارتاپ چیست؟
بر باور دکتر ماکان آریا پارسا در ابتدای کار برای موفقیت یک استارتاپ در کنار ایده ما به یک تیم قدرتمند نیز نیاز داریم. با توسعه کسب و کارها تیم سازی برای استارتاپ نیز اهمیت بیشتری پیدا خواهد نمود. در این مسیر نیاز است تا برای مدیریت دقیق فرایندها از تخصص های مکمل در تیم ها استفاده نماییم. این مسئله می تواند سبب رشد و بروز ایده های نو در مسیر تیم سازی شود. اهمیت تیم سازی در مراحل بعد نیز خود را به خوبی نشان خواهد داد. وجود یک تیم قدرتمند می تواند به استارتاپ در جذب سرمایه های جدید کمک نماید. تیم قوی در استارتاپ می تواند به عنوان نقطه قوت آن مجموعه در نظر گرفته شود. نوع عملکرد و تخصص افراد شاغل در استارتاپ حتی می تواند برای سرمایه گذاران نیز با اهمیت باشد. سرمایه گذاری در استارتاپ ها بیشتر بر روی افراد تشکیل دهنده تیم ها و سطح توانایی آنها صورت می پذیرد.
در استارتاپ ها سرمایه گذاری بر روی افراد است نه ایده ها
از شروع فعالیت های اولیه صنعت تاکنون انسان مسیر توسعه را همچنان با قدرت طی مینماید و در این راه هر روز تکنولوژی جدیدی به بازار معرفی می گردد. انقلاب صنعتی اول با کمک نیروی مکانیک توسعه یافت اما امروزه دانش مهمترین ابزار در مسیر توسعه صنعت می باشد. در این بین همچنین ما نمی توانیم از نقش نیروی انسانی در مسیر توسعه چشم پوشی نماییم. دانش تنها زمانی قابلیت اجرایی شدن دارد که تیم قدرتمندی در جهت دستیابی به آن و تحققش تلاش نموده باشد. عدم وجود تیم قدرتمند می تواند همه چیز را در همان ایده اولیه راه اندازی کسب و کار ثابت نماید.
در نتیجه تیم سازی برای استارتاپ و هر فرایند صنعتی دیگری بسیار مهم است و باید به آن توجه نمود. نکته دیگر این می باشد که برای دستیابی به اهداف تعیین شده نمی توانیم تنها به یک نفر در این مسیر اکتفا نماییم. در نتیجه برای حرکت موتور محرک در استارتاپ ها نیاز است تا به بحث تیم سازی توجه ویژه ای شود.
از زبان دکتر ماکان آریا پارسا برای راه اندازی یک استارتاپ موفق نیاز به بهره گیری از توانمندی تخصصی افراد مختلف می باشد. همچنین برای توسعه هر کسب و کاری نیاز است تا کارها از مسیر انفرادی وارد مرحله تیمی شوند. در نتیجه می توان گفت که تیم سازی در جهت راه اندازی استارتاپ ها یک نیاز اساسی و الزامی می باشد. در ادامه به این نکته نیز توجه نمایید که تیم سازی در راه اندازی استارتاپ ها تنها به معنی قرار گرفتن تعدادی از افراد در کنار یکدیگر نمی باشد. برای موفقیت استارتاپ نیاز است تا تفاوت تیم و گروه نیز مورد توجه قرار گیرد.
عمده ترین تفاوت تیم و گروه در استارتاپ ها چیست؟
برای راه اندازی یک استارتاپ موفق ابتدا نیاز است تا ما با تفاوت های اساسی تیم و گروه آشنا شویم. در واقع شناخت این تفاوت ها و چالش های تیم سازی در زمان راه اندازی استارتاپ می تواند ما را از بروز مشکلات بعدی در این مسیر حفظ نماید. در ابتدا توجه داشته باشید که قرار گرفتن عده ای در کنار یکدیگر صرفا به معنی تشکیل یک تیم تخصصی نیست. برای ایجاد یک تیم قدرتمند نیاز است تا افراد معیارهای متفاوتی در نظر داشته باشند.
طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا هدف از راه اندازی تیم اولین موضوعی است که در این مسیر باید به آن توجه نمود. در کار تیمی هدف از پیش تعیین می شود و هر فرد بنا بر توانایی خود در جهت دستیابی به آن هدف تلاش می نماید. در حالی که در کار گروهی افراد با داشتن اطلاعات قبلی مسیر پیش رو را برای اتمام پروژه طی می نمایند. هم افزایی، مسئولیت پذیری و مهارت های علمی و عملکردی از دیگر موارد در فرایند تیم سازی است که باید به آنها توجه نمود.
چالش های تیم سازی شامل چه مواردی می باشد؟
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا در مسیر تیم سازی برای کسب و کارهای مختلف عموما چالش های فراوانی ایجاد می گردد. برای مثال برای موفقیت در بحث تیم سازی در جهت توسعه استارتاپ ها ما باید به چالش های تیم سازی نیز اهمیت بدهیم و در جهت رفع این موانع حرکت نماییم.
در ادامه برخی از چالش های تیم سازی را با یکدیگر بررسی خواهیم نمود. عدم شناخت برنامه های تعیین شده برای افراد تیم می تواند آنها را در مسیر توسعه شرکت با مشکلات فراوانی مواجه نماید. برای موفقیت یک تیم باید بین افراد و مدیر تیم اعتماد کافی وجود داشته باشد. عدم وجود اعتماد می تواند وحدت مورد نیاز برای کارآمدی تیم های استارتاپی را از بین ببرد. همچنین عدم دسترسی به داده ها و اطلاعات در تیم های استارتاپی می تواند آنها را از مسیر موفقیت دور کند. در نهایت عدم ارتباط کافی میان اعضای تیم، کاهش تعاملات موجود میان آنها، افزایش تعداد افراد حاضر در تیم ها و وجود رقابت داخلی میان اعضای تیم می تواند عامل بروز چالش در تیم سازی استارتاپ ها باشد.
این مطلب ادامه دارد…